Bliksemstage

Geplaatst op 25 mei 2018

In samenwerking met JINC  zijn onze 3de klassers voor de tweede keer dit jaar op bliksemstage geweest.

Ook dit keer was er een ruime keuze aan bedrijven.

Bij de Brandweerkazerne Centrum kregen de leerlingen een rondleiding. Ze mochten in een brandweerwagen zitten en kregen uitleg hoe het duikteam zich klaar maakt wanneer ze worden opgeroepen. Daarna mochten de leerlingen in een hoogwerker genieten van het uitzicht over de stad. Sommige leerlingen, maar ook docenten, moesten zich even goed vast houden. Als afsluiter mochten onze leerlingen ervaren hoe het is om een brandweerpak aan te hebben. Vervolgens kregen ze een zuurstofmasker op en werden ze geblinddoekt een ruimte in gestuurd. Hier moesten ze op gevoel een persoon zoeken. Dit was best wel even spannend.

Ook nieuw voor onze leerlingen was fietsenmakerij DuNord en de Haagsche Stadsfiets. De leerlingen kregen een rondleiding, zagen de Haagsche Stadsfietsen en mochten een bandje plakken. Uiteindelijk gingen ze terug richting school met een goodybag.

Een andere groep leerlingen was bij Bibliotheek Escamp.
Hier mochten ze de verschillende junior boekjes op volgorde leggen, deden ze invalwerk voor de cursus “werken met tablets”, mochten ze boeken afschrijven en moesten ze teksten lezen van boeken om te bepalen of ze voor de bibliotheek geschikt zijn in de collectie.
Als de boeken leuk genoeg werden gevonden, mocht ze deze bestellen.

Uiteraard was er ook het Paard van Troje weer van de partij. Onze leerlingen kregen een rondleiding door de poptempel van Den Haag. Zo zagen ze de kleedkamer en mochten ze een kijkje nemen achter de schermen. Hierna mochten de leerlingen optreden op het podium, terwijl een andere groep de lichten op het podium mochten regelen.

Andere bedrijven waar onze leerlingen zijn geweest zijn: Zeilmakerij Vrolijk en Intro.